De signalen komen nu van alle kanten! (Jack Hoogland)

Vorige week gaf ik u in dit artikel een simpele, effectieve strategie om ervoor te zorgen dat je geen last gaat hebben van een forse beursdaling. Je kunt tegenover iedere €10.000 die je in aandelen hebt belegd, voor bijvoorbeeld €5.000 aan short posities (*) innemen op aandelen waarvoor je een forse koersdaling verwacht.

Je totale portefeuille beweegt daardoor rustiger, en je hoeft niet bang te zijn voor de forse beursdaling die een aantal van ’s werelds allerbeste beleggers verwachten. Eén van de strategieen die je daarvoor kunt gebruiken is het inspelen op het barsten van de nieuwe subprime bubbel in auto’s en autoleningen.
In dit artikel vertelde ik u vorige maand al waarom het barsten van deze bubbel onvermijdelijk is. Waarom dit met 100% zekerheid gaat gebeuren. Precies zoals banken in de jaren voor 2008 een hypotheeklening gaven aan eenieder die zijn eigen naam kon schrijven, hebben andere kredietverstrekkers dat de afgelopen jaren met autoleningen gedaan.
Precies zoals in 2008 de huizenmarkt instortte, staat nu de markt voor auto’s en autoleningen op instorten. De signalen hiervoor komen nu van alle kanten. De krantenkop hieronder laat aan duidelijkheid niets te wensen over.