De waarheid zal naar boven komen (Brecht Arnaert)

Frank Zappa zei het nog het best: “Politics is the entertainment division of the industry”. Officieel leven we dan wel in een democratie, een Europese dan nog wel, maar als puntje bij paaltje komt is dat maar een rookscherm: nadat eerder al Monti president mocht worden van Italië zonder zelfs nog maar verkozen te zijn, valt nu de eer te beurt aan Draghi.
Die man zou linea recta in de gevangenis moeten worden gestopt. Hij is dan wel geen veroordeelde crimineel, zoals Christine Lagarde dat wél is, maar hij is verantwoordelijk voor het meest desastreuze monetaire beleid sinds de Weimar-hyperinflatie van 1923. Onder zijn bewind werd het laatste restje conservatisme van de Bundesbank volledig overboord gegooid, met als concreet gevolg dat we nu met negatieve rente zitten, en een economie die op apegapen ligt.
De reden dat dit niet opvalt is omdat er ‘toevallig’ een ‘epidemie’ uitgebroken is die zo dodelijk is dat de hele economie moet worden platgelegd. Of dat is toch het officiële discours. Want die economie is heus niet naar de vaantjes gegaan door het virus. En ook niet door de draconische overheidsmaatregelen trouwens. Al voor er nog maar sprake was van virus of vaccin, zat de economie al in zéér zwaar weer.
 
Lees verder