Detroit kan niet terugvallen in dezelfde problemen (Tom Lassing)

detroit

Nu de rotzooi (300.000 verkrotte woningen) voor een groot deel gesloopt is, is de kans op precies dezelfde problemen in Detroit vrijwel onmogelijk geworden. ik ‘zie’ dat dus niet snel gebeuren simpelweg omdat de stad nu ingrijpend veranderd is. Fysiek is het al niet meer mogelijk dezelfde problemen terug te krijgen.
Ik hoop uiteraard dat de huizenprijzen over de komende vier tot vijf jaar verdubbelen. Dat zou overigens een flinke vertraging van de huidige trend inhouden. Immers dat huis dat ik kocht voor 37.500 dollar, dat kostte in 2013 13.900 dollar.
Procentueel is dat een enorm herstel en juist omdat het momentum toeneemt omdat langzaam aan steeds meer mensen het ‘zien’ ga ik er van uit dat het wel goed gaat komen met de huizenprijzen.
De risk/reward is hier heel gunstig. Daarom wil ik uiteindelijk naar 50 huizen en daarom alleen in Detroit. Het is een unieke situatie en één die zich echt nergens anders in deze mate voordoet. Als je een unieke kans ziet, dan moet je daar als rasbelegger ook vol in stappen.
Daarom verleg ik mijn huidige overdreven nadruk heel rustig van goud/zilver en goud- en zilveraandelen naar huurhuizen in Detroit met daarbij ook in de toekomst een (in een mindere mate) belangrijk belang in goud en zilver en goud- en zilveraandelen.
Ik ga echter mijn aankopen in Detroit na enkele komende aankopen iets vertragen omdat ik de kansen in goud en zilver ook zie en niet wil verpesten door een te snelle exit net nu het in die hoek ook veel beter gaat.

Ik heb een rapport geschreven over Detroit. Daarin ook foto’s van de eerste acht door mij gekochte huizen. U kan het rapport hier opvragen.

Overigens heb ik de werving van nieuw geld voor het Detroit project even stopgezet. Ik ben nog vijf huizen aan het renoveren en ben begonnen te onderhandelen over vier nieuwe aan te kopen huizen. Het is nu zaak dat de al gekochte woningen gerenoveerd worden en daarna zo snel mogelijk verhuurd.
Het cash stroom moet nu op gang gaan komen.