Dit zet de wereld in vuur en vlam (Lodewijk Hof)

Een overname die de wereld bezig zou moeten houden. Een contract van 800 miljoen USD dat toegekend is. De inlichtingendienst die een key persoon ontbood voor verhoor. De President die een overname blokkeert. Waarmee hij de relatie met de grootste investeerder op het spel zet. Dit in een land met een actief militair conflict, corruptie die door het dak gaat en een tot op het bot verdeelde samenleving.

Helaas is de situatie nog erger. Dit bedrijf is cruciaal voor het Russische en Chinese leger. De frontlinie is nog geen 30 km verder. Bij een recent vliegtuig ongeluk is de bemiddeling van derde nodig geweest om onderzoekers te laten communiceren.

Een land bewapenen met wie je in een actief militair conflict zit. Dat is wat er op dit moment gebeurt. Het is ook het land waar ik op het moment ben en ik, vrees, dat het fout gaat. Dan zitten we in WWIII. Of om Lavrov te quoten: “We are in 2 weeks in Kyiv” of Putin: “Please don’t forget. We are a nuclear power.”.

Inderdaad, ik praat over de Oekraïne. Het land waar ik bezig ben naartoe te verhuizen. Nieuwe trip staat in de planning. Vastgoed huren of kopen.

Het eerder geschetste scenario klinkt als het begin van een James Bond film, of goede spionage roman. Helaas is het de waarheid. Dit is wat op dit moment gaande is. Bij een van de grootste motor producenten ter wereld. Motoren voor helikopters. Alsmede gasturbines.

Op zich is het bedrijf in kwestie niet zo bijzonder. Hoe openlijk alles gebeurt. Dat maakt het bijzonder. Zeker gezien de Amerikaanse en Poolse poging om de Oekraïne bij de Europese Unie en NATO te halen. Hetgeen een halve oorlogsverklaring is aan Rusland. Hetgeen resulteerde tot de annexatie van de Krim. D

Voor mij is het een teken wat er allemaal gaande is in het militaire industriële complex. De enorme bedragen die er verdiend worden. Vrede is zeldzaam en we zitten, wereldwijd, in een wapenwedloop. Die wapenwedloop is uiterst lucratief. Daar komt mijn interesse, naast de geopolitieke verhoudingen, naar voren. Hoe de winnaars te selecteren leest u HIER. MET COUPON TOM KRIJGT U OOK NOG EENS 30% KORTING.