Een simpele methode om 18% rendement te behalen

In een van mijn allereerste artikelen voor deze nieuwsbrief schreef ik over de “Comfort Index” indicator. Dit is een VectorVest indicator die meet in hoeverre een aandeel bestand is tegen ernstige en / of langdurige prijsdalingen. Ik schreef erover in het kader van het verkopen van puts.
De “Comfort Index” is ook onderdeel van de search (zoekopdracht) genaamd “Hot Smoothies”.
Een die de afgelopen tien jaar buitengewoon goed presteerde ook toen de markten lastig waren.

In VectorVest hebben wij een tool genaamd “Unisearch”. Hiermee kunnen we de hele markt scannen voor aandelen die passen bij bepaalde parameters. Je kan zelf je eigen zoekopdracht opzetten, of je neemt simpelweg een van de vele in Vectorvest beschikbare zoekopdrachten.
“Hot Smoothies” is een van mijn eigen persoonlijke favorieten en ik wilde de opbouw van deze zoekopdracht met u delen;

De zoekopdracht zoekt aandelen die een koers hebben tussen € 1 en € 30, zodat het de penny stocks en de hoger geprijsde aandelen uitsluit. Het selecteert aandelen met een aanbevelingen “koop” en voldoende gemiddelde en recent volume, om alleen aandelen te zien met een hogere liquiditeit.
Het belangrijkste kenmerk van deze zoekopdracht is dat de Comfortindex hoger is dan 1,5. Dat is nogal moeilijk te vinden… De CI indicator werkt op een schaal van nul tot twee; boven 1 is gunstig en onder 1 is ongunstig. Hiermee is deze zoekopdracht op zoek naar een aantal sterke aandelen.
Zoals degenen van jullie die mijn artikelen hebben gelezen deze zomer weten, wil ik mijn zoekopdrachten testen over een periode van minstens tien jaar. Ik wil er zeker van zijn dat een strategie presteert tijdens een volledig decennium van verschillende beursomstandigheden.
Als test plaatste ik de strategie ‘Hot Smoothies’ in het systeem, gekoppeld aan de Market Timing-indicator (omdat ik niet long wil zitten als de markt daalt en vice versa).
Vectorvest geeft mijn resultaten direct aan: ik heb sinds jaar 2005 met deze strategie gemiddeld een jaarlijks rendement van bijna 18% (17,85%) gerealiseerd. Het is bestand, net als de CI, tegen ernstige en / of langdurige prijsdalingen gedurende twaalf jaar!
Hier is de grafiek van mijn resultaten:

Wil je de Comfort Index bekijken van jouw eigen aandelen ?
Wil je weten of VectorVest een buy, sell of hold signaal (recommendation) op aandelen uit je portfolio geeft ?
Aanstaande dinsdagavond (22 augustus) om 20.00 uur organiseren we een online uitzending, waarin we in vogelvlucht de mogelijkheden van VectorVest laten zien.
Bijvoorbeeld hoe we eenvoudig een search opzetten en de opmerkelijke resultaten hiervan.

Ik nodig je graag uit voor onze webcast. De uitzending is gratis en volledig in het Nederlands.
Klik hier om je aan te melden.

Ik kom snel met een volgend artikel

Happy analysing en tot snel,

Susan van VectorVest