Een unieke indicator (Susan Hayes-Culleton (Vectorvest))

Van een abonnee uit Zürich krijg ik een vriendelijke e-mail. Hij vroeg me wat volgens mij de achterliggende oorzaken zijn voor de sterke Europese markten in afgelopen jaren. Aanleiding was een artikel dat ik had geschreven over de gepatenteerde VectorVest VST (Value, Safety en Timing) indicator. De VST heeft er aantoonbaar voor gezorgd dat beleggers meer dan een decennium consistent beter hebben gepresteerd met dan de markt. Jaar in jaar uit.

De oprichter van VectorVest, Dr. di Liddo, stelt al ruim dertig jaar “the single most important thing in the market is market timing. Market timing is het verschil tussen het succes of falen van een strategie. Zo zal een bottom fishing strategie (zoeken naar fundamenteel goede maar tijdelijk ondergewaardeerde aandelen) alleen werken in een herstelperiode na een correctie. Deze strategie werkt niet in alle omstandigheden. Andere strategieën ook niet.

Waardoor heeft de strategie om Europese aandelen te kopen met de beste VST al zo lang achter elkaar gewerkt (en specifiek de laatste paar jaar) ?

Een verklaring is de TIMING van de quantitative easing. Mario Draghi kondigde in 2012 aan dat hij “whatever it takes” zal doen om de euro te stabiliseren. Gigantische bedragen zijn de economie in gepompt. In zijn recente aankondiging heeft Draghi verzekerd dat er 30 miljard wordt opgekocht aan Europese obligaties. Per maand.

Door dit proces van geld de markt in pompen, hebben bedrijven grote bedragen aan contanten. Een bestedingsdoel is overnames. In de laatste vijf jaar zien we veel (grote) fusies en overnames. Veel grote bedrijven hebben eigen aandelen opgekocht. Hierdoor wordt de winst verdeeld onder minder aandeelhouders. Door hogere earnings per share gaan aandelenkoersen omhoog. Degelijke winstgevende bedrijven kunnen zich permitteren om eigen aandelen op te kopen, wat hun koers ondersteunt. De VST-indicator selecteert iedere dag aandelen met een combinatie van een hoge score op value, safety and timing. Deze unieke indicator brengt fundamentele en technische analyse samen in 1 getal tussen 0 en 2. Een VST van meer dan 1 is gunstig. Een VST van 1,3 en hoger zeer gunstig. Vectorvest doet het analysewerk en calculaties. Als gebruiker lees je de score simpelweg af.

Op dit moment zijn er aandelen met 1,7 op de schaal van 0 tot 2. Een zeer sterke VST, in combinatie met andere unieke Vectorvest-indicatoren zoals de Comfort Index, vergroot de kans op goed rendement en reduceert het risico op een “domme aankoop” fors.

Beleggers associëren Europa nu met herstel en kansen in plaats van onzekerheid en kredietcrisis. Niet onbelangrijk: de omzetten en winsten groeien ook daadwerkelijk. Europa doet het goed.
Maar blijft dit ook zo (nadat de ECB stopt met de enorme injecties) ? Een ding is zeker: bij VectorVest gidsen we onze abonnees elke dag door de markten en selecteren we iedere dag de beste aandelen. Op basis van harde data.

Hoe weet ik hoe de experts naar de markt kijken (en waar ze dat dagelijks met mij delen)?
Hoe werkt de unieke VST-indicator nou precies ?
Kan ik ook hier mijn voordeel mee doen en jaar-in-jaar-uit een veel beter rendement gaan maken dan voorheen, en beter dan mijn buurman?

Hoe interpreteer ik de VST van VectorVest precies?
Kan ik de VST ook gebruiken om zwakke kandidaten te selecteren (om short te gaan)?
Hoe gebruik ik het op om een beheerste wijze rendement te maken?

Antwoorden op al deze vragen krijg je als je in onze Nederlandstalige gratis webuitzending van vanavond om 20 uur.

Het is belangrijk en het kost niets. Mis het niet!

Groeten van Susan