Financiële horror story (Walter Matthijssen info@forexathome.com)

Big Brother is het fictieve karakter uit het boek van George Orwell genaamd 1984! Het boek is echter uitgegeven in 1949! In de futuristische samenleving van 1984 die Orwell beschrijft, is iedere burger onder constante surveillance van de overheid. Wij zijn nu 2015 en de overheid is er bijna! Onderstaande story had Orwell waarschijnlijk te futuristisch gevonden. Voorlopig is mijn schrijfsel nog fictie, maar net als Orwell…

Januari 2016. De ECB is aan het einde van zijn latijn. Mario Draghi heeft met zijn bazooka maandelijks 60 miljard aan obligaties?
opgekocht om de economie en de lage rente te ondersteunen. Het helpt echter niet. Banken hebben daar echter gretig gebruik van gemaakt om al hun junk bonds aan de ECB te verkopen. Alle staatsobligaties van Griekenland zitten nu bij de ECB( Europese burger) en niet meer bij de banken.Het is al lang bekend dat Griekenland (politiek uiterst links) een lesje zal worden geleerd door Europa, en ze uit de EU worden gegooid. Echter dan worden die Griekse obligaties, die de ECB bezit, NUL waard. Ontelbare miljarden zullen dan verdampen. Maar eerst is er nog werk aan de winkel! Men weet dat als er slecht nieuws op komst is, dat er een ‘run on the bank’ komt van bange spaarders. Stel u nu de vraag: ‘Hoeveel cash geld heeft u momenteel in uw zakken zitten?
50€? 100€?…
Het is vrijdagavond 8 januari 2016, 20h. De EC en de FED komen plots met de mededeling dat Griekenland uit de EU ligt en alle cash geld wordt afgeschaft. Men mag zijn 50€, die men op zak heeft volgende week nog op zijn rekening gaan zetten. Dit allemaal onder het mom van bestrijding van zwart geld, terrorisme en belastingontduiking. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat op alle banktegoeden een negatieve rente wordt aangerekend. Valuta transacties (vlucht naar andere munten) zal worden gecontroleerd. Het wordt pijnlijk duidelijk dat de euro niets meer waard is. Alle geloof in de fiat munt, en de ECB vol waardeloze junkbond obligaties is weg bij de burgers. Spaarders zitten als ratten in de val en gaan de meest zotte capriolen uithalen om hun vermogen veilig te stellen. De goudprijs schiet door het dak, want ieder uur moet je meer euro´s geven voor een gram goud. Gezien niemand nog geloof hecht aan de euro, sluiten magazijnen hun deuren. Zij hebben geen idee aan hoeveel euro zij hun waren moeten verkopen. Enkelen proberen zelfs al prijzen in dollars. Met zwart geld proberen enige slimmeriken nog open graven op het kerkhof te kopen. Voeding blijft bij de producenten, die willen ook geen euro´s meer. Paniek breekt uit en supermarkten worden opengebroken. Politie en leger rukken uit om de orde proberen te handhaven. Opstand breekt uit. Nationale regeringen sluiten hun grenzen voor betalingsverkeer, en voeren een eigen nationale munt weer in. De euro en Europa zijn gecrasht. Men kan het kl…tjesvolk veel wijsmaken, maar van hun cash geld moeten ze afblijven. De toverkunst van Mario Draghi bleek een illusie, cash geld verbieden een catastrofale fout!?