Geen mens die er nog van opkijkt! (Jack Hoogland)

geldcratie

Maandag vertelde ik u dat de VS nog een stimuleringspakketje van 4 miljard tegen de crisis aan gooit. Maar ook in Europa zijn alle remmen los.

Economen verwachten dat de ECB deze week zal aankondigen nog eens €500 miljard te gaan printen. Zie onderstaande tweet. En terwijl het gesteggel rond een Europees noodfonds volop aandacht in de media kreeg, neemt ieder euroland ondertussen zijn eigen stimuleringsmaatregelen.

Eerder deze maand kondigde Frankrijk al aan dat ze €110 miljard extra gaat uitgeven om de Franse economie te stimuleren. Zie deze tweet. Dat geruzie tussen eurolanden lijkt daarmee allemaal show.

Want ieder euroland doet gewoon zijn eigen ding. En de ECB print genoeg geld om ervoor te zorgen dat de rente op al die snel stijgende staatsschulden laag blijft. De Maastricht norm van 3% begrotingstekort is voltooid verleden tijd.

Ondertussen kijkt de Europese Commissie alvast iets verder vooruit. Brussel wil een pakket van €2.000 miljard om het economisch herstel na de coronacrisis te stimuleren.

We zien nu wekelijks dit soort berichten. Het gaat met honderden tot zelfs duizenden miljarden tegelijk. En geen mens die daar nog van opkijkt.

Vorige week liet ik u onderstaande tweet al zien. Bank of America verwacht…
Klik hier om verder te lezen