Het jaarlijkse WOZ ritueel (Lodewijk Hof)

balans, afwegen

Iedereen die vastgoed heeft krijgt ermee te maken. Woonhuis of beleggingspand. Je kan er niet aan ontkomen. De jaarlijkse WOZ heffing. De heffing waarbij gemeentes moord en brand schreeuwen over alle mensen die ertegen bezwaar maken. Kost de gemeente handen vol met geld. Geld dat ze voor andere dingen hadden kunnen gebruiken.
Bij de familie Hof is het niet anders. Jaarlijks WOZ bezwaar. Nou is de relatie met de gemeente Eindhoven, op zijn zachtst gezegd, zeer kleurrijk en gespannen.
Het jaarlijkse WOZ ritueel is een heldere. We tekenen bezwaar aan. Of eigenlijk, dit doet een bedrijf voor ons. Kost niets voor ons. Dan wijst de gemeente het bezwaar af. Dan gaat er een brief de deur uit, we gaan procederen. Dan slikt de gemeente zijn keutel in en gaat de waarde omlaag. Hierbij gaat het om een 25% die er vanaf gaat.
Natuurlijk kan de gemeente dit voorkomen. Simpelweg de waarde niet eenmalig aanpassen, maar structureel. Rare gedachte. Maar dat gebeurt niet. Ik veronderstel dat de gemeente graag al die bezwaar procedures voert. Zit ook wel wat in. Vroeger groeven we kanalen, beken of gingen we turf stoken. Nou doen we dat met eigenlijk onzinnige procedures.
Nou is er in het WOZ bezwaar van vorig jaar een verandering opgedoken. De gemeente Eindhoven slikt de keutel niet meer in als het om de gang naar de Rechtbank gaat. Dus gaan we procederen. Kost de gemeente Eindhoven nog meer geld. Zonde geld. Alleen maar omdat de gemeente Eindhoven er niet in slaagt dingen, structureel, goed te doen.
Maar wat zijn uw ervaringen met WOZ en gemeentelijk bezwaar maken? Ik ben erg benieuwd. Al was het maar omdat we samen sterker staan.