Is dat wel sociaal, investeren in Tax liens? (Ina Wessels)

Enkele lezers van de nieuwsbrief vroegen zich af of het wel sociaal is om te investeren in tax liens en tax deeds. Ze hadden het idee dat je door de aankoop ervan mensen uit hun huis zet, waardoor ze op straat zouden moeten leven.
Gelukkig is dat niet waar.

De meeste mensen die hun belastingen niet op tijd betalen, zitten door bijvoorbeeld verlies van een baan tijdelijk krap. Doordat jij de belasting voor hen gaat betalen, hebben ze meer tijd om er weer bovenop te komen. Sommige tax liens worden al binnen een paar dagen of een maand terugbetaald! Ook is het mogelijk om – als je een woning uiteindelijk in je bezit krijgt – dit te verhuren aan de huidige bewoner of de bewoner de mogelijkheid geven de woning te kopen voor een interessant bedrag.

Daarnaast is het een sociale manier van investeren omdat je op deze manier de county geld “geeft” om hun taken te kunnen uitvoeren. Hierdoor kan de county de salarissen van leerkrachten betalen, de ziekenhuizen faciliteren, wegen herstellen en nog veel meer. Stel je voor wat er zou gebeuren als daar geen geld meer voor zou zijn.
Daar draag jij dus aan bij, en dat maakt dat hierbij een win-win situatie ontstaat voor alle betrokkenen.

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan voor onze gratis video-cursus. Je krijgt dan 7 dagen lang, elke dag een video toegestuurd waarin we de belangrijkste principes van het investeren in tax liens en tax deeds bespreken. Met deze informatie kun je zelf al aan de slag.