Laatste kans om maximaal te profiteren (Jack Hoogland)

kerncentrales

Vorige week vertelde ik u dat de kans levensgroot is dat Trump uiterlijk 14 juli maatregelen zal aankondigen om Amerikaanse uraniumproductie te beschermen. Waardoor de koers van het voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” geselecteerde aandeel zal exploderen.

Ik geef u hier nog even wat nieuwe feiten. De Amerikaanse regering wil, na 30 jaar lang niets te hebben gedaan, nu weer volop op kernenergie wil inzetten. Zie onderstaande tweet waarin Amerikaans energieminister Rick Perry aangeeft wat zijn prioriteiten zijn.

Kijk vooral even naar het tweede punt: “Keep the supply chain in the U.S.” Hij wil meer kerncentrales. En hij wil dat Amerikaanse kerncentrales Amerikaans uranium gebruiken om elektriciteit te produceren. Fantastisch nieuws voor de korte én de lange termijn!

Op dit moment heeft de VS jaarlijks 60 miljoen pond uranium nodig voor haar 98 kerncentrales. Daarvan wordt slechts 0,5 miljoen pond in de VS geproduceerd. De VS is dus bijna volledig afhankelijk van het buitenland om haar kerncentrales draaiend te houden.

Wat ik u nog niet vertelde is dat de grote uraniumproducenten (naast Canada) vooral in Rusland, Kazakhstan en Oezbekistan zitten. En dat de staat in die landen een grote vinger in de pap heeft als het gaat om uranium.

Wat ik u óók nog niet vertelde is…
Klik hier om verder te lezen