Superadvies van wereldberoemde trader (Jack Hoogland)

Vorige week vertelde ik u in dit artikel over momentum beleggen mét strategie. Een relatief goedkoop aandeel kopen van een zeer goed presterend bedrijf dat de wind stevig in de rug heeft. Waarvan de koers juist is gestegen als gevolg van positief nieuws.
Dat komt precies overeen met het advies van de historische en wereldberoemde trader Jesse Livermore. Probeer nooit op de bodem te kopen en verkoop altijd als het daarvoor eigenlijk nog te vroeg is. Feitelijk is dat onze GoedNieuwsBeleggen strategie in een notendop.

Vooral het verkopen als het daarvoor eigenlijk nog te vroeg is, is belangrijk. Als voorbeeld geef ik u hieronder de koersgrafiek van Caterpillar. Dit aandeel verkochten we in januari 2018 voor 25% winst omdat onze momentum-indicatoren daarvoor het signaal gaven. Ondanks dat de koerstrend nog volop stijgend was.

U ziet op de koersgrafiek wat er zou zijn gebeurd als we niet “eigenlijk te vroeg” hadden verkocht. Het doel van GoedNieuwsBeleggen is dan ook om winst te nemen als de koerstrend nog stijgend is. Om dus “te vroeg” winst te nemen. Na een verkoopsignaal beleg je het vrijgekomen geld vervolgens in een ander aandeel van een bedrijf dat juist met zeer goed nieuws is gekomen. Supergemakkelijk.

Als je naar het rendement van GoedNieuwsBeleggen kijkt, dan mag je rustig stellen dat bovenstaand advies van Jesse Livermore een zéér goed advies is.
Klik hier om verder te lezen