Ze houden niets over (Tom Lassing)

Ik heb afgelopen week na lange tijd weer wat mensen ‘live’ gesproken. Het einde van de Corona waanzin is ietsje dichterbij gekomen. We gaan weer gewoner doen en zo kom ik weer in echt gesprek met anderen.
Bij twee mensen die ik sprak viel me wat op.
Namelijk het feit dat ze een enorm netto inkomen hebben… en er letterlijk aan het einde van de maand niets van overhouden!
Ik sta er echt versteld van dat ze al dat geld iedere maand makkelijk op krijgen.
Waaraan dan?

  • Dure abonnementen… TV, TV kanalen, Mobiel, verschillende clubs, online en offline, drank, vakanties, uit eten…
    Maar ik dacht, naïef dat ik was, dat Corona dat wel een besparing zou opleveren…
    Dat zag ik verkeerd. Ja, ze hadden nu even minder uitgegeven aan uit eten en vakanties, maar… Het was opgegaan of zou binnenkort weer opgaan aan andere spullen. Immers hadden ze weer geld, dus die nieuwe smartphone, een nieuw bankstel…
    Blijkbaar moet al het inkomen gewoon op.

Ik kan daar niet bij. Ik mag mezelf per 1 juli minder loon geven en ga dat ook doen. Ik kan het geld dan in mijn bedrijf houden en er mee ondernemen. Dat wat wel naar privé moet gaan probeer ik zuinig mee te doen. Ik ben privé mijn Neo Finance account aan het opbouwen. Daar gaat iedere euro heen die overblijft.
Dat is privé zo’n beetje het enige dat ik nog doe, want beleggen doe ik ook voornamelijk zakelijk. Ik hou namelijk zoveel mogelijk geld in het bedrijf.
Toch kan je niet zeggen dat ik niet leef. Ik heb een prachtig huis met een enorme tuin, we hebben twee auto’s, we hebben echter geen gekke dingen. Mijn telefoonabonnement kost 7,50 per maand. Ik betaal (zakelijk) 85 euro voor TV en Internet en daar blijft het bij. Geen Netflix etc. We hebben een TV die me 265 euro gekost heeft. Showmodel vanuit een winkel. Radio is ook niet echt een topmodel. Die zal geen 100 euro gekost hebben.
Ik heb wel twee zitmaaiers, beide tweedehands gekocht. Dat is een verhaal apart, maar dat komt misschien nog wel eens.
Hoe dan ook, mijn insteek is zuinig maar goed leven en investeren in de toekomst. Ik koop geen auto voor de buren, ik hoef niet de mooiste en duurste kleding te hebben.
Wel werk ik naar een vermogen dat me straks een passief inkomen moet gaan verstrekken, zonder dat ik afhankelijk ben van een onzeker pensioen. Ik wil in de toekomst inkomen vanuit mijn eigen bezittingen. Bezittingen die daarna eventueel naar de volgende generatie kunnen gaan.
Alles opmaken is niet mijn stijl. Ik zie dat als “zonde”. Zonde in de vorm van, “zonde van het geld en de mogelijkheden die het voor de lange termijn kan bieden.”

Kijk hier over Neo Finance en hier over mijn huizen in Michigan.