Zet je schrap voor enorme beursdaling (Jack Hoogland)

semi conductor, industrie

We gaan nu in snel tempo richting een beursdaling. Een forse, onontkoombare beursdaling. De tweet hieronder geeft de eerste indicatie. Verkopen van semiconductors dalen fors.

Semiconductors zitten tegenwoordig in ieder elektronisch product. In auto’s, telefoons, vaatwasmachines, computers etc. Dalende verkoop van semiconductors leidt dus per definitie tot dalende verkopen van al die elektronische producten. En leidt dus automatisch tot stevige winstdalingen of zelfs verliezen bij beursgenoteerde bedrijven.

Waardoor het voor al die bedrijven niet langer mogelijk is om te doen wat ze de afgelopen jaren massaal hebben gedaan. Eigen aandelen inkopen. Op de grafiek hieronder zien we dat het inkopen van eigen aandelen de afgelopen jaren een enorme toevlucht heeft genomen.

Het inkopen van eigen aandelen is zelfs de belangrijkste reden dat de beurs afgelopen jaar overeind is gebleven. Zonder dat zou de beurs afgelopen jaar fors zijn gedaald. Nu bedrijfswinsten fors dalen (en bedrijfsschulden tegelijk op recordhoogte zijn) daalt de financiële ruimte om eigen aandelen in te kopen in snel tempo.

Waardoor DE belangrijke pijler onder de beurs wegvalt. Beleggers zullen hun aandelen verkopen omdat…
Klik hier om verder te lezen