Niemand denkt na over de gevolgen (Jack Hoogland)

Een dik half jaar geleden zag ik in het nieuws dat er in Noord-Nederland (door strooien met subsidies) zóveel parken voor zonne-energie zijn, dat het elektriciteitsnet overbelast wordt als de zon schijnt. Blijkbaar is hier niet veel aan gedaan, want gisteren kwam ik onderstaand bericht tegen.
Het blijkt dat de groei van zonneparken het afgelopen half jaar zelfs in een stroomversnelling is geraakt. Iedereen wil zonne-energie, politici strooien met subsidies, maar niemand denkt na over de gevolgen. Zélfs als die gevolgen al bekend zijn. Niemand denkt één stap verder. Laat staan twee.

zonneparken

Precies diezelfde gedachte had ik toen we research deden voor ons rapport “De toekomst is elektrisch!“. De wereld gaat de komende jaren massaal richting groene energie, en we gaan allemaal elektrisch rijden. Alleen denkt niemand na over de ongekende hoeveelheid koper die daarvoor nodig is. Niemand denkt één stap verder. En al dat koper komt écht niet zomaar aanwaaien.

Ik vertelde u dinsdag al dat er drie megatrends (groene energie, elektrisch rijden, investeringen infrastructuur) zijn waardoor de vraag naar koper de komende jaren enorm hard zal stijgen. Om aan al die vraag te voldoen, zijn wereldwijd massaal investeringen in nieuwe kopermijnen nodig.

Die massale investeringen komen er voorlopig niet.
Klik hier om verder te lezen

One thought on “Niemand denkt na over de gevolgen (Jack Hoogland)


Comments are closed.