Taperen, wat is dat eigenlijk? (Tom Lassing)

geld creatie

De centrale bankiers praten over taperen of tapering. Waar hebben ze het dan over?

Het gaat dan over de afbouw van de verruiming van het monetaire beleid. Dat deel, afbouw van de ‘verruiming’ heet taperen.

In feite ‘steunt’ de FED (maar ook de ECB) de economie door bijvoorbeeld het opkopen van (staats)obligaties, of het drukken van nieuw geld. (hetgeen vaak niet écht drukken van geld is, maar slechts het elektronisch creëren van extra geld en het dan via de banken de economie in laten stromen.)

De centrale bankiers zeggen overal dat ze hun steun willen verminderen (taperen). Het is immers min of meer vals spelen met de economie.

Er blijft immers geld genoeg in de economie rondgaan, terwijl er nu eigenlijk een enorm tekort aan geld had moeten zijn.

Door het valsspelen loopt de economie als een trein. Dat is natuurlijk opmerkelijk, maar zo lang als dat wij allemaal akkoord gaan met dat vals spelen, kan het bestaan.

Hoe zouden wij de zaak in het honderd kunnen laten lopen?

Als we allemaal zo stom zouden zijn om euro’s te verkopen en daar goud voor kopen, dan zou het mis kunnen gaan. Het spel kan immers alleen gespeeld worden als zo veel mogelijk partijen er aan mee blijven doen.

Ga dus vooral niet jezelf beschermen door het inwisselen van spaargeld door goud. Je zou een economische crisis kunnen veroorzaken en dat is dan JOUW fout. Niet de fout van de valsspelers.

Ondertussen ZEGGEN ze dus dat ze de steun willen verminderen, maar ze schuiven het moment DAT ze dat gaan doen steeds weer voor zich uit, of het is zo dat de maatregel al snel weer ingetrokken wordt. De economie kan namelijk niet zonder die steun. De economie is als een drugsverslaafde compleet afhankelijk geworden.

Er komt dus ondanks hun praten over tapering steeds meer geld en ‘ergens’ in de toekomst gaat dat een probleem met inflatie opleveren.

Wie dan spaargeld heeft, zal het haasje zijn.

Mijn visie over goud vindt je op https://www.goudgoud.com