Duidelijk zichtbaar probleem genegeerd! (Jack Hoogland)

windmolens

Eerder deze maand vertelde ik u al over Biden’s $1000 miljard investeringen in infrastructuur en de enorme subsidies voor elektrisch rijden.

In de tweet hieronder zien we hoe ongekend hard Amerikaanse investeringen in zonne- en windenergie komend jaar stijgen. Investeringen in windenergie stijgen in één jaar tijd met bijna 70%. Van 16 gigawatt dit jaar naar 27 gigawatt in 2022. Terwijl investeringen in zonne-energie bijna verdubbelen. Van 23 gigawatt dit jaar naar maar liefst 44 gigawatt in 2022.

Het logische gevolg is dat ook de vraag naar alle daarvoor benodigde grondstoffen enorm hard stijgt.

Maandag liet ik u al zien dat de wereld slaapwandelend richting een supply crunch in onder meer koper, nikkel en kobalt gaat. CEO Mark Cutifani van Anglo American waarschuwde echter dat de wereld niet slaapwandelend, maar juist rennend en schreeuwend richting een supply crunch gaat. Zie onderstaande tweet.

Politici wereldwijd negeren een voor iedereen (die het weten wil) duidelijk zichtbaar probleem, aldus Cutifani. Ze pushen investeringen in zonnepanelen, windmolens en elektrische auto’s steeds verder omhoog, terwijl… Klik hier om verder te lezen