Nóg een waarschuwing! (Jack Hoogland)

Mijn persoonlijke (en verder niet erg interessante) mening over de energietransitie is dezelfde als die van Michael Shellenberger in de tweet hieronder.  

Alleen is mijn invalshoek waarschijnlijk iets anders.

Als de wereld vandaag zou stoppen met investeren in zonnepanelen en windmolens, dan zou de vraag naar grondstoffen de komende jaren véél minder hard stijgen. En zijn er de komende 15 jaar héél misschien genoeg grondstoffen beschikbaar om de transitie naar elektrisch rijden te doen slagen.

De werkelijkheid is uiteraard dat de wereld massaal investeert in zonne-energie én windenergie én elektrisch rijden.   Donderdag vertelde ik u al over de CEO van Anglo American, die waarschuwt dat de wereld niet slaapwandelend, maar rennend en schreeuwend richting een aanbodcrisis gaat. Daar bovenop kwam China’s grootste grondstoffenproducent met eenzelfde waarschuwing. Zie onderstaande tweet.

China Molybdenum CIO Chaochun Li waarschuwt dat de vraag naar grondstoffen als koper, nikkel en kobalt de komende jaren buitengewoon hard zal stijgen. En over het probleem met aanbod zei Li het volgende:
Klik hier om verder te lezen