Het blijft maar komen (Jack Hoogland)

De energiecrisis is slechts een paar weken oud, en we zien al een heuse tsunami aan positief nieuws voor uranium.

De berichten over landen die nieuwe kerncentrales gaan bouwen en/of landen die bestaande kerncentrales langer open laten, blijven maar komen! Groot-Brittannië en Frankrijk gaven vorige week al aan in nieuwe kerncentrales te gaan investeren. En gisteren vertelde ik u dat Japan haar 15 sinds Fukushima nog stilliggende kerncentrales gaat heropstarten.

Onopvallend (maar net zo belangrijk) was vorige week het nieuws dat Oekraïne vijf nieuwe kernreactors gaat bouwen. Zie onderstaande tweet. Tegelijk groeit de (inter)nationale kritiek op landen die kerncentrales willen sluiten nu in snel tempo uit tot een storm van kritiek. Spanje maakte alvast bekend dat een kerncentrale in Catalonië tien jaar langer in productie blijft. Zie onderstaande tweet. Daar bovenop zag ik dat ook Bangladesh een nieuwe kerncentrale gaat bouwen.

Realiseer u nu even dat alle hierboven vermelde berichten in slechts één dikke week tijd op ons af zijn gekomen! Het nu al enorme tekort aan uranium zal de komende jaren onvoorstelbaar hard stijgen. Op Twitter zag ik dat een ervaren grondstofbelegger een huis gaat verkopen om… Klik hier om verder te lezen