Jezelf uit de schulden lenen

Het lijkt onmogelijk, maar het is het niet. Het is echt mogelijk je uit de schulden te lenen. Wat je er voor nodig hebt, is productie en winst. Als je je als privé persoon uit de schulden wilt lenen, dan moet het geld dat je leent meer opleveren dan de rente die je op je totale schuld moet betalen. Hoe groter de schuld, des te lastiger gaat dat … Het lijkt onmogelijk, maar het is het niet. Het is echt mogelijk je uit de schulden te lenen. Wat je er voor nodig hebt, is productie en winst. Als je je als privé persoon uit de schulden wilt lenen, dan moet het geld dat je leent meer opleveren dan de rente die je op je totale schuld moet betalen. Hoe groter de schuld, des te lastiger gaat dat uiteraard worden.
Wee degene die in de situatie komt dat de rentekosten hoger worden dan de inkomsten… Het is dan een neergaande spiraal geworden.
De enige manier om daar uit te komen is om het geld minder waard te laten worden… Als particulier kunnen we dat niet.
Regeringen kunnen dat wel. Ze doen dat bijvoorbeeld door 600 miljard aan extra geld te creëren.
Het oude geld wordt daarmee minder waard en via die weg kan je je schulden via inflatie minder waard maken.
Uiteraard zijn daar verliezers. De verliezers zijn onder andere degenen die het oorspronkelijke geld uitgeleend hebben. De verliezers zijn ook de mensen die keurig wat geld gespaard hebben. Ook hun spaargeld wordt door de inflatie snel minder waard.
Er zijn echter ook winnaars… Dat zijn de mensen die hun bezittingen in andere zaken hebben zitten. Andere valuta, goud, zilver, grondstoffen, onroerend goed en landbouwgrond. Niet alles zal direct rendement opleveren, maar het zijn wel zaken die op termijn hun waarde behouden en niet afhankelijk zijn van een waarde die een in feite corrupte regering en banksters er aan hechten.

Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl