Neo Finance

p2pfinance

Afgelopen vrijdag heb ik samen met Mark Leenards weer een webinar over Neo Finance gegeven. Neo Finance is een crowdfunding bedrijf dat consumentenleningen verstrekt in Litouwen. Ze doen dat volledig online en daarmee hebben ze nu al meer dan 50% van de lokale markt weten te veroveren.
Grote voordeel van deze opzet is dat je zelf het contract afsluit met de leningnemer. Neo Finance is niet meer dan administrateur.
De opzet is bijzonder goed opgezet en heeft ook een vergunning van de centrale bank van Litouwen. Iets dat veel andere initiatieven niet hebben. Die werken vaak op een tijdelijke of voorlopige vergunning vanwege nieuwe producten ontwikkeling.
Neo Finance is daarbij ook nog eens beursgenoteerd. Ze moeten dus ook hun cijfers publiceren.
De opzet is enorm interessant vanwege de rendementen ten opzichte van het risico. Ik zit nu zelf net boven de 12% rente. Dat is dan zonder herinvestering mee te rekenen. De leningen zijn op basis van annuïteiten, en daarom krijg ik iedere maand rente en aflossing, die ik vervolgens weer inzet. Ik heb zelf eerder deze maand de 30.000 euro ingelegd vermogen bereikt. Mijn doel is 250.000 vermogen over een kleine negen jaar.
Meer informatie op mijn eigen website
Deze opzet is ook bijzonder interessant om te sparen voor (klein)kinderen. Gebruik bij aanmelden de code Beursbox voor een 20 euro bonus!