Oorlog in het Midden Oosten (Lodewijk Hof)

tank

Onlangs werd bekend gemaakt dat een drone van de Amerikaanse marine uit de lucht werd geschoten. Ik hoorde het en vreesde meteen voor de oorlog die we in het Midden Oosten vroeg of laat gaan krijgen. Maar ook alle alarmbellen gingen rinkelen. Het betrof de Marine.

De Amerikaanse marine is een instelling welke ik met argusogen volg. Begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen de mensen zelf. Maar het instituut heeft een hele bijzondere instelling: de marine inlichtingen dienst. Deze dienst bestaat al langer dan de CIA, NSA of welke spionage instelling uit de Amerikaanse overheid. Een instelling die ik verdenk van betrokkenheid bij meerdere incidenten die, bewust of per ongeluk, tot een oorlog hebben geleid.

sDe oorlog in Korea begon wegens een aanval op een Amerikaanse marine boot. Als we de BBC mogen geloven dan was deze hele aanval bedrog. De Amerikaans Spaanse oorlog ontstond door een mijn die tegen een boot was geplaatst. Resultaat: Cuba ging van de Spaanse naar Amerikaanse invloedssfeer.

Toen Trump zijn presidentscampagne begon, was ik daar erg blij mee. Een van de belangrijkste redenen was omdat hij geen hopeloze oorlogen in het Midden Oosten wilde beginnen. Laten we even naar het Amerikaanse succes in het midden Oosten kijken.

Libië: Khadaffi is verdreven en heeft het tijdige met het eeuwige ingewisseld. Het land heeft nu 3 regeringen en de regering die we officieel erkennen durft het land niet in.

Irak: Saddam Hoessein is verdreven. Het land is een kruitvat en het is wachten tot Turkije de Koerden gaat aanvallen en een nieuwe oorlog van start gaat. Irak is op het moment een vazalstaat van Iran en het land is in chaos.

Syrië: Assad moest gaan van Obama. Assad zit er nog. Assad is, dankzij Iran en Rusland, de grote winnaar van het conflict.

Tenzij het de bedoeling van de Verenigde Staten was om ervoor te zorgen dat Rusland en Iran de grote winnaars zijn dan moeten we het beleid een grote mislukking noemen. Dan laat ik de humanitaire crisis die we veroorzaakt hebben maar even achterwege.

Ho, ho, ho hoor ik u zeggen. Er zijn meer hoogst bijzondere regimes en gewapende organisaties.
Inderdaad. Laten we even de methoden van Iran gebruiken om proxy oorlogen te voeren.
Hezbollah functioneert als de huurmoordenaar van Iran. Opstandelingen kunnen ze vermoord worden zonder dat er een spoor naar Iran terug te leiden is. De drugshandel en mensenhandel activiteiten floreren zeer goed. Bijzonder dat een organisatie die zich zegt te baseren op de Islam in de drugshandel en mensenhandel t.b.v. de prostitutie zit. Dat noem ik hypocriet.

In Jemen is Saudi-Arabië haar vaardigheden om genocide uit te voeren aan het perfectioneren. Als we erover nadenken dan is het raar. De wereld was te klein toen een licht kritische journalist in een consulaat in stukken gezaagd werd maar over genocide doen we niet moeilijk.

Dan komen we tot Saudi-Arabië. Een land dat onze bondgenoot is. Een land waar vrouwen die verkracht worden vervolgd worden, is onze bondgenoot. Ik dacht dat we de slachtoffers van verkrachting medische en geestelijke hulp moesten bieden. ik denk dat ik een notitie hierover gemist heb.

Het grote probleem van een oorlog met Iran is dat het westen die gaat verliezen. Dat is een erg stevige uitspraak. Maar eentje die op waarheid berust. Het Iraanse leger is goed voorbereid. Ze hebben zich voorbereid op een oorlog met het westen. Als we naar hun laatste oorlogen kijken, dan zien we iets boeiends: ze hebben alles gewonnen. De Irak – Iran oorlog is een voorbeeld.

Het is helder dat zowel Mike Pompeo als John Bolton graag een oorlog met Iran willen. Ze voeren al lang de druk op. Het zal mij niet verbazen als ze de plannen al gemaakt hadden en dat dit incident exact was wat ze nodig hadden om het te lanceren. Hoe comfortabel!

Stel dat President Trump had besloten een kleine en beperkte aanval uit te voeren. Tegen de installatie die de drone had neergehaald. Vergeet niet dat er de kans is dat de marine inlichtingendienst het gedaan kan hebben. Maar na die Amerikaanse tegenaanval kan Iran ervoor kiezen de betreffende Amerikaanse marine boot aan te vallen. De VS zal dat snoeihard terugslaan. Dan hebben we weer zo’n zinloze oorlog in het Midden Oosten.

Een andere mogelijkheid is dat cruciale onderdelen van het Iraanse nucleaire programma met een bombardement en raketaanval aangevallen werden. Dat zou, uiteraard, Iran woedend maken.
Los van de aanval op het Amerikaanse leger zullen ze dan hun vazallen inzetten tegen Israël. Hamas en Hezbollah zullen dan de 120,000 mortieren die ze hebben afschieten.

Israël zal dan met duizenden vergeldingsaanvallen terugslaan en de echte loyale bondgenoot van de VS in deze oorlog zijn.

Het zal helder zijn dat er soldaten dan naar Iran gestuurd worden. Dit betekent dat de 80 miljoen Iraniërs een groot probleem hebben. Uit militair oogpunt is dit een goed moment voor Iran om haar nucleaire wapens in te zetten.

Dit is wat mij zo bang maakt. Een oorlog met Iran, wat ons aangepraat wordt, is niet een simpele oorlog. We hebben het risico dat het tot een nucleaire oorlog komt. Dan ga ik voorbij aan het feit dat Iran ongetwijfeld Hezbollah inschakelt om alle dissidenten in het buitenland aan te pakken.

Dit is allemaal erg deprimerend. Ik weet het. Maar al deze militaire uitgaven betekenen ook dat er één sector is die altijd wint. Dat zijn de bedrijven die wapens produceren.

Omdat oorlog iets is wat we als wereld geregeld, helaas, voeren, dan betekent het dat er mogelijkheden zijn om geld te verdienen in deze humanitaire ellende. De mogelijkheden om hierin te investeren staan in het Winstgevende Oorlog Rapport. Met coupon Tom krijgt u ook nog eens 30% korting.