Opvallende trend bij Neo Finance (Tom Lassing)

Toen ik enkele jaren geleden begon als geldverstrekker bij Neo Finance, waren de bedragen die je als geldschieter inlegde bewust gering. Ik begon op 25 euro per lening. Je kon toen nog vanaf 5 euro per lening inzetten. Dat minimumbedrag is nu 20 euro en bij A+ leningen 50 euro.
De gevraagde leningen waren ook redelijk klein. Veel lening aanvragen lagen tussen de 2.500 en 5.000 euro.
Ik zie nu nog amper dat soort kleine leningen voorbij komen. Het is nu vaak 12.000 tot 25.000 euro die ze willen lenen.
Net nog een 21 jarige die maar liefst 14.000 euro wil lenen. Heeft net drie maanden een baan en geen onderpand. Moet dan 14% rente betalen. Naar mijn idee een te lage rente. Ik weet, het is een hoge rente, maar de kans dat deze 21 jarige de lening netjes gaat aflossen is vrijwel nihil. Daarom is 14% in mijn ogen waanzin.
Men leent er nu grotere bedragen tegen lagere rentes dan een twee jaar geleden.
Ik ben alleen bang dat het met de aflossing van die grotere leningen een probleem gaat worden. Daarom kies ik heel bewust de leningen uit waar ik in mee ga.
Ik beleg nog net zo veel als voorheen, maar nu grotere bedragen per lening en dus uiteindelijk in minder leningen. Al een jaar lang heb ik rond zo’n 1.640 leningen uitstaan.
Mijn account moet nog een kleine 2.500 euro groter worden om de officiĆ«le Goud VIP status te bereiken. Dat gaat komende maanden wel lukken! Ik ben al enige tijd lid van de Litouwse VIP club, maar dan als een soort ‘ere-status’ vanwege mijn verdiensten voor het platform. Binnenkort dan officieel lid.
Overigens heb ik het voornemen om 19 juli een webinar over FinoMark te geven. Dat is de tak die leningen verstrekt aan ondernemers en ondernemingen. Ik heb de voorzitter van de Raad van Bestuur ook weer bereid gevonden zijn zegje te doen.
Later meer daar over.
Kijk voor meer info over Neo Finance op deze site