Praktisch preppen: een must (Brecht Arnaert)

De officiële – en dus gelogen – inflatiecijfers in de Lage Landen liggen nu op of rond de 10%, en dat is volgens onze Leugenpers te wijten aan de Grote Boze Wolf genaamd Vladimir Vladimirovich Putin. Complete nonsens natuurlijk, want de inflatie trok al aan voor er ook nog maar sprake was van de militaire interventie in Oekraïne, maar goed: het gepeupel gelooft zowat alles wat uit de tell-a-vision komt.
Wat er ook van zij: als monetair econoom kan ik u vertellen dat de enige manier om zo’n zich-vergallopperende inflatie de kop in te drukken, het verhogen van de rente is tot een flink stuk boven dat niveau. Ik adviseer die te zetten op zo’n 15%, om zo het tij te kunnen keren. Maar dat zal natuurlijk nooit gebeuren, omdat je bij zo’n rentestand van de ene op de andere dag een economische crash krijgt.
En dat wil natuurlijk niemand. Onze totaal verdwaasde politieke elites, die jarenlang stemmen gekocht hebben met geld dat opgehaald werd door het slijten van obligaties aan de centrale bank, willen liefst gewoon doorgaan met dit legale bedrog. En dus zullen zij de rente steeds verder omlaag willen duwen.   
Lees verder