Steeds grotere krassen! (Jack Hoogland)

De Federal Reserve schetste de afgelopen maanden een perfect plaatje van stevig economisch herstel, waarbij inflatie ‘transitory’ zou zijn. Als gevolg daarvan zou de Fed langzaamaan stoppen met het opkopen van obligaties (nu $120 miljard per maand) en vervolgens de rente verhogen.

De markt geloofde deze nonsens, waardoor de goudprijs daalde.

Afgelopen week verschenen er echter steeds meer, en steeds grotere krassen in dat perfecte plaatje. Gisteren werd bijvoorbeeld bekend dat de Composite PMI Index sneller dan verwacht aan het dalen is. Zie onderstaande tweet.

Die snel afzwakkende economische groei zorgt ervoor dat ze bij de Federal Reserve al een stuk minder zeker van hun zaak zijn. Van alle Fed-directieleden is Rob Kaplan het meest ‘hawkish’, ofwel de grootste voorstander van stoppen met geld printen. Afgelopen weekend gaf zelfs Kaplan aan dat hij nu bereid is om zijn standpunt daarover te herzien. Zie onderstaande tweet.

De Deltavariant geeft een mooi excuus, terwijl diverse indicatoren aangeven dat snel gestegen prijzen en problemen met leveringen een groot deel van de oorzaak zijn. Het begint nu door te dringen dat…
Klik hier om verder te lezen