Dit gaat vuurwerk geven! (Jack Hoogland)

uraniumprijs

Terwijl uraniumaandelen de afgelopen twee maanden een logische correctie ondergingen, was er een rázend positieve ontwikkeling aan de gang.  

Sprott Asset Management was een doorlopend aankoopprogramma voor haar fonds in fysiek uranium aan het opzetten. Dat opkoopprogramma ging vorige week zéér voortvarend van start. In slechts één week tijd werd maar liefst 900.000 pond uranium opgekocht. Ongeveer evenveel als twee kernreactors in een heel jaar verbruiken!

Zoals de tweet hieronder al vermeldt, is het alsof je kerosine sproeit op een markt die sowieso al op exploderen stond. Want alle uranium die Sprott opkoopt, gaat voor lange tijd achter slot en grendel.  

Maandagavond werd bekend dat het Sprott Physical Uranium Trust nóg eens 400.000 pond uranium heeft aangekocht. Zie onderstaande tweet.  

Sprott is actief bezig om het toch al snel stijgende tekort aan uranium véél sneller te doen stijgen! De uraniumprijs steeg vorige week al met 10%. Terwijl Sprott van plan is om voorlopig stug door te gaan met het opkopen van fysiek uranium. En sinds vrijdag zijn ook beleggers in uraniumaandelen wakker. Koersen stegen met gemiddeld al 11%. Dit voelt als een raket onder…
Klik hier om verder te lezen