Veelzeggend persbericht! (Jack Hoogland)

Vorige week vertelde ik u al uitgebreid over de zéér forse investeringen door China en India in nieuwe kerncentrales.   Daarnaast is het misschien een goed idee om ook even aandacht te besteden aan Rusland.  

Dat land heeft 37 kernreactors in bedrijf, en heeft er daarnaast drie in aanbouw. Zie plaatje hieronder.  

Daar bovenop heeft Rusland onderstaande reactors in de planningsfase. Waarvan het dus vaststaat dat ze gebouwd gaan worden.  

En dáár bovenop liggen nog 21 voorstellen voor nieuwe kernreactors op tafel, waarvoor het definitieve besluit nog moet worden genomen.  

Naast China en India investeert ook Rusland zéér fors in kernenergie!  

Gisteren kwam het Russische persbureau Tass echter met een opvallend persbericht, uitgegeven door het Ministerie van Natural Resources. Hoewel Rusland de op vijf na grootste uraniumproducent ter wereld is, verwacht het ministerie dat Rusland vanaf 2030 een tekort aan uranium zal hebben.

Bestaande mijnen raken uitgeput, terwijl het aantal kerncentrales fors stijgt én terwijl nieuwe uraniummijnen economisch niet haalbaar zijn. Je hoeft geen superintellectueel te zijn om te raden wat de Russen de komende jaren gaan doen. Klik hier om verder te lezen