Wat is jouw plan om de winter warm door te komen? (Tom Lassing)

Misschien leeft het nog niet zo bij je, maar we hebben in Europa een probleem. Zelfs met de gasvoorraden binnenkort op 100% houdt dat in dat we met die voorraad slechts tot half februari komen.
Nu kunnen we mogelijk in de winter ook nog aan gas komen, maar de kans bestaat dat bij een late winterinval we in maart zonder gas of minstens met te weinig gas komen te zitten.
Moet je en kan je daar wat mee als consument?
Ik denk dat het geen slecht idee is om je voor te bereiden.
Zo heb ik overal waar ik kon resthout verzameld. Er is geen boom apart voor omgezaagd. Zou het gas dus opraken, dan kan ik met mijn sprokkelhout bijstoken. Ik kan zelfs op hout gaan koken als het moet. In de zomer is dat gewoon leuk, maar het is ook als noodvoorziening in de winter te gebruiken.
We hebben extra gordijnen om ook raampartijen tegen binnenkomende kou te beschermen. Het huis is de laatste jaren al helemaal nagekeken op de makkelijkste en snelste manieren om het te isoleren. Dat is allemaal al gedaan.
Er is helaas één ding dat ik niet heb… Als de stroom uitvalt, dan heb ik nu nog niets aan mijn zonnepanelen. Die vallen dan ook uit. Een huisaccu kan dat oplossen, maar ik vind de investering daar in nu nog gekkenwerk. Het is veel te duur en met de huidige fiscale regels kan je die investering niet terugverdienen. Dat heeft me tot op heden tegengehouden.
Hoe dan ook, neem de bedreiging voor aankomende winter serieus. Nu is er nog enige tijd om zaken te regelen.
Ik maakte er gisteren ook een video over. Daarin nog wat extra tips voor komende winter. Klik hier voor die video.