Stand van zaken Detroit (Tom Lassing)

Twee weken geleden had ik op één na al mijn huizen in de verhuur. Het leek een mooie maand te worden.
Helaas…
Vijf huizen hebben in die twee weken veranderingen gezien. Twee nieuwe huurders zagen er op het laatste moment vanaf, twee huizen zagen huurders zelf vertrekken en bij één huis heb ik de huurder toch definitief uit laten zetten.
Ondertussen is er bij tien huizen sprake van te late betaling van de maandhuur. Bij twee huizen werd slechts gedeeltelijk huur overgemaakt en van huurders van acht huizen hoorden we nog altijd helemaal niets van. De huurders moeten op uiterlijk de 6e van de maand betaald hebben. Deze tien huurders hebben ondertussen allemaal een 7 daags notice ontvangen. Dat is de de betalingsherinnering en tevens aankondiging dat na 30 dagen wanbetaling de uitzetprocedure in gang zal worden gezet.
Dit is hoe het werkt als je huizen verhuurd. Het gaat eigenlijk nooit van een leien dakje.
Altijd is er wel iets.
Toch heb ik ook goed nieuws, al is de buit nog niet binnen… Mijn appartementencomplex zou ik ooit 12.000 dollar subsidie krijgen als het gebouw weer werd gerenoveerd. Die oplevering was al afgelopen december, maar de gemeente Detroit had keer op keer nieuwe eisen om te bewijzen dat we die subsidie mochten krijgen. Vorige week is eindelijk aangegeven dat er genoeg bewezen was. Het dossier gaat nu naar het volgende bureau. Benieuwd wat daar dan weer allemaal verzonnen gaat worden om de uitbetaling te vertragen.
Ooit beloofde de stad Detroit aan huiseigenaren om 150 miljoen dollar schadevergoeding uit te keren vanwege overstromingen. Daar is uiteindelijk niets van uitgekeerd, omdat de stad niet in staat bleek daar een goede regeling voor te treffen. Waar die 150 miljoen uiteindelijk gebleven is???

Ik zoek zelf ondertussen nog 170.000 euro aan nieuw vreemd vermogen. Wil je daar meer over weten, mail me dan even op tom @ lassing.nl. Ik stuur je dan even mijn video over het project in Detroit toe. In die video geef ik openheid van zaken over het project en de stand van zaken in Detroit. Het is geen verkooppraatje.