Als er geen subsidie op treinreizen zit (Lodewijk Hof)

Veel mensen reizen doorlopend per trein. Ikzelf ben er een mooi voorbeeld van. Nou ben ik gedwongen, als je vrijwel blind bent mag je niet fietsen of auto rijden. Dus in iedere bezuinigingsronde en zoals we weten doet iedere overheid dat geregeld, is er een aanzienlijke kans dat hierop een bezuinigt.
In heel Europa is dit hetzelfde liedje. In het Verenigd Koninkrijk is er daarnaast een privatisering doorgevoerd. Ieder traject kan iedere spoorwegmaatschappij op intekenen. Gevolg is dat een bedrijf als Virgin zowel vluchten over de hele wereld uitvoert en spoorvervoer exploiteert. Bijkomend voordeel, voor de reizigers: op zowel vluchten als treinreizen kan men punten in een loyaliteit programma sparen. Zou de NS ook moeten doen. Fortune Wing of Finnair Plus punten sparen bij iedere treinreis.
Nou heb ik, toen ik mijn onderzoek deed voor het Winstgevende Brexit rapport onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om hierin te investeren. Ik heb een geheimpje voor u: spoorvervoer en subsidies gaan hand in hand. Laat u uw winsten afhangen van de zinnen van politici? Ik niet. Die controleer ik niet, ik controleer mijn investeringen het liefste.
Maar er zijn alternatieven. Zo kan je in de concurrenten van Virgin investeren. Oke, investeren in airliners is niet geweldig. Maar er zijn winstgevende mogelijkheden. Zeker als de trein, die zwaar gesubsidieerd wordt, de belangrijkste concurrent is.
De vraag of de Britse overheid gaat bezuinigen, is aanzienlijk. Alle Europese subsidies vallen weg. Die gaan ze opvangen. Dus, helaas, geen belastingverlaging voor de Britse belasting betaler. Een gemiste kans.
Wat wel een pracht kans is: geld verdienen aan de Brexit. Waarom niet in de concurrentie van de zwaar gesubsidieerde spoorwegen? Met coupon Tom krijgt u ook nog eens 30% korting. Laat u alle Brexit winsten aan u voorbij gaan? Die gemiste winsten kunt u uw investeringen toch niet aandoen