China is serieus over cryptomining (Tom Lassing)

miningfarm

In maar liefst 5 Chinese provincies is het minen van crypto’s verboden of minstens ernstig afgeraden. Deze stap is wereldwijd te voelen. Miners in de rest van de wereld kunnen ineens weer geld verdienen met mining.
Dat komt omdat er een serieuze hap uit de wereldwijde mining capaciteit is genomen nu gigantische miners in China hun fabrieken moesten sluiten.
Voor China een enorme stap, want de hoeveelheid energie die deze miners verbruikten was gigantisch.
Het was zo veel dat het alle pogingen van de Chinese overheid om de uitstoot van CO2 te verminderen dwarsboomde.
Door nu minders te sluiten in provincies waar nog veel met kolencentrales gewerkt wordt, kunnen er enorme slagen gemaakt worden.
Maar waarom wil China de uitstoot van CO2 verminderen? Dat is toch allemaal onzin, er bestaat toch geen vervuiling in de wereld?
Als je dat denkt, dan kijk je te veel naar Fox News.
De vervuiling in China is enorm en het is de Chinezen heel duidelijk waar het probleem zit. Ze zien ook dat ze er veel tegen kunnen doen. Net zoals Europa in de jaren zeventig ineens wakker werd met betrekking tot vervuiling, zo is dat nu ook het geval in China.
Men ziet in dat het land letterlijk verstikt onder de roetwolken van kolencentrales. De grootste vervuilers moeten zich aanpassen. Veel chemische fabrieken hebben de laatste jaren slagen moeten maken en nu zijn de cryptominers aan de beurt.
Dat heeft misschien heel weinig met crypto, maar veel met vervuiling te maken.