Da’s nog eens een mooi toeval! (Jack Hoogland)

Juist op de dag dat ik u donderdag vertelde over de stevig in gang geschoten bull markt in uranium, kwam er nog meer goed nieuws. Het Amerikaanse Ministerie van Energie kwam met haar lang verwachte rapport met voorstellen om de gehele nucleaire industrie nieuw leven in te blazen. Zie onderstaande tweet.  

De Amerikaanse overheid heeft kernenergie te lang verwaarloosd en wil ook op dat vlak weer wereldleider worden. De titel van het rapport laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Belangrijk hier is ook de subtitel. Kernenergie wordt door de VS weer als zaak van nationale veiligheid beschouwd. Onderdeel van het plan is bijvoorbeeld om een nationale uraniumreserve aan te leggen.  

De regering gaat dus uranium opkopen! Als de VS dat doet, gaan andere landen hetzelfde doen. Waardoor het tekort aan uranium nóg verder zal oplopen.   Donderdag vertelde ik u al dat de coronacrisis de long in het kruitvat bleek te zijn. Die beleggers en beheerders van kerncentrales abrupt heeft doen ontwaken.  

Dit nieuws komt daar nog eens bovenop. Mooi toeval! Kijk nog even naar onderstaande koersgrafiek, zie hoe hard uranium sinds vorige maand aan het stijgen is, en u weet genoeg. De bull markt is officieel in gang geschoten!   Tijdens de vorige bull markt (2001-2007) zagen we koersstijgingen van…
Klik hier om verder te lezen