De kans in zilver (Tom Lassing)

zilver

De koers van zilver is in 2019 niet zo hoog geweest. We zien nu overal koopaanbevelingen, dus is het onderhand niet te laat?
In dit geval denk ik van niet, omdat de zilvermarkt een heel kleine markt is. Beleggers hebben vaak veel overredingskracht nodig voor ze in een markt als de zilvermarkt stappen.


Als eenmaal de meute aan het kopen slaat, dan gaan ze ook door en dan is de kans ook groot dat het een enorme koersuitslag gaat worden. We zagen dat al in 2010 en 2011, maar we zagen dat gedrag ook in 2017 in bitcoin.
Beleggers zijn nu eenmaal kuddedieren.
Met de hoogste koers in 2019 is een nieuwe markt ontstaan. Het is overigens zelfs de hoogste koers van de laatste 12 maanden…
Maar is het daarmee dan al niet over?
De koersstijging stelt nog niets voor als we over een langere periode kijken. In die zin is de stijging nog niet eens begonnen. We hebben hooguit de bodem verlaten.
De vraag is nu hoe u de zilvermarkt kan bespelen.
U kan bijvoorbeeld hier of hier fysiek zilver kopen. Daar is niets op tegen, maar ik heb zelf de grote positie op een zilverrekening bij deze aanbieder staan. Het voordeel is de makkelijke verhandelbaarheid en de veilige opslag, terwijl ik geen omkijken heb naar fysieke levering en opslag.
Een heel andere mogelijkheid is de belegging in zilveraandelen. Daarover heb ik een zilverrapport geschreven.