Helicopter Money gaat er absoluut komen (Jack Hoogland)

Vijf maanden geleden vertelde ik u in dit artikel waarom de Dow Jones de komende jaren naar 100.000 zal stijgen. Helicopter Money. Ook wel QE for the People of Direct QE genoemd. Geld printen om fors in infrastructuur te investeren en/of direct op de bankrekeningen van burgers te storten. Om daarmee de consument weer optimistisch te maken, en zo de economie uit het slop te trekken.

Het is duidelijk dat de wereldeconomie er belabberd voor staat. Vorige week nog waarschuwde het OECD dat stevige maatregelen nodig zijn om de wereldeconomie een impuls te geven. En gisteren publiceerde het Nederlandse CPB haar World Trade Monitor. Wereldwijde export daalde afgelopen jaar met maar liefst 14%. En is op het niveau van 2009 beland. Geen wonder dat we in de reguliere media steeds vaker dit soort krantenkoppen zien verschijnen.
De centrale bankiers lanceerden de afgelopen jaren stimuleringsmaatregelen met intelligent klinkende afkortingen als ZIRP, QE1, QE2, QE3, TLTRO, OMT en NIRP. Niets heeft geholpen. En de schuldenlast is alleen maar verder gestegen. En dus blijft er uiteindelijk nog slechts één keuze over. Helicopter Money.
Klik hier om verder te lezen