Niet voor zwakke magen (Lodewijk Hof)

Onlangs heeft u meerdere bijdragen van mijn hand gelezen over het rapport dat ik gratis weg geef bij een eCursus. Over investeren in de energie productie in de opkomende markten. Hogere rendementen, mooie waarderingen en erg goede vooruitzichten.
Nou is er een nadeel. U moet geen zwakke maag hebben om dit soort investeringen te doen. De politieke risico’s zijn groter. Het zijn geen landen met een democratische overheid. Uitgaande van het Nederlandse model. We kunnen van landen als Belarus, Rusland, Kazachstan, Japan en China ze niet betichten van een democratisch proces met partijen die macht delen. Ook Japan heeft een stabiele partij die de boel runt. In hun geval een stukje erfenis uit WWII.
Het is belangrijk om dat te weten. Het is goed om te weten dat Rusland ieder kwartaal met slecht nieuws zal komen. Daar kunt u zich op voorbereiden. Focussen op dat wat er toe doet. Goede bedrijven die geld verdienen. Die zich niet zo druk hoeven te maken over dat wat er op politiek gebeurd, maar vaste klanten hebben die kunnen betalen.
Bovendien heeft het uitblijven van een democratisch systeem zo zijn voordelen. Neem Nederland. Hier zijn nu al 3 maanden formatie gesprekken gaande. Twee marginale partijen willen alleen samen regeren. Boeiend dat de communisten van GroenLinks uit noodzaak gingen fuseren en het eigenlijk nog altijd niet redden. Dat de PvdA het niet goed doet is logisch. Los van mevrouw Ploumen (echt aardig maar totaal ongeschikt als lijsttrekker) heeft de partij een groot probleem. Waar zijn ze voor? Alles wat ze ooit wilden bereiken hebben ze in hoofdlijnen al bereikt.

De vraag is wat mij betreft simpel. Wilt u geld verdienen? Wilt u een mooi rendement maken en uzelf positioneren voor een winstgevende toekomst? Met coupon Tom krijgt u ook nog eens 30% korting.