Het nieuwe normaal (Lodewijk Hof)

We komen uit een paar uiterst turbulente jaren. Stel dat ik u zei dat miljoenen mensen een masker gaan dragen, ondanks een verbod op gezicht bedekkende kleding, dan zou u mij voor gek verklaren. Toch is dat precies wat we op dit moment zien. Dan heb ik het nog niet over de uitrol van een vaccinatie campagne. Een nieuwe campagne, waarbij we voor het eerst een nieuwe technologie massaal uitrollen. Overheidsorganisaties op alle niveaus genieten van de nieuwe macht die ze hebben. Veel kritische denkers lopen stil achter de overheid aan en denken niet na. De overheid heeft een stap verder gezet naar een totalitaire samenleving. Maatregelen die tijdelijk zijn. Ingevoerd voor een paar weken. Althans, dat was de leugen. De maatregelen bleven een paar maanden en toonden aan hoe gehoorzaam Nederland is. Op wat rellen in Eindhoven na gebeurde er niets. Rellen die door burgemeester Jorritsma structureel verkeerd zijn aangepakt en dan doel ik niet op zijn burgeroorlog uitspraken. Natuurlijk was het vanuit het perspectief van stadspromotie natuurlijk onovertroffen.

Een gevolg waar we de uitwerking nu meer en meer van zien is de economie. Die is kapot gemaakt. Meer en meer mensen zijn afhankelijk van de overheid. Alsmede een stevige campagne die men voert voor verbetering van de riante arbeidsomstandigheden van de publieke sector. Miljarden steun voor de KLM. Geld dat vroeg of laat ten bate zal komen van Air France. Hetgeen hun goed recht is. Ze hebben de KLM gekocht. Wie nu klaagt had dat bij de verkoop moeten doen.

Maar er is ook iets structureels veranderd in de samenleving. We hebben mensen die door de overheid worden afgeschilderd als wappies. Mensen die, zoals MIT onderzoek heeft aangetoond, zich beperken tot de feiten. Bovendien is het erg zorgelijk dat de overheid een verdeling maakt tussen mensen. De overheid hoort te allen tijde neutraal te zijn. Het Nederlandse leger bespioneert kritische publicisten. De politie bezoekt hun die kritisch over de overheid publiceren. Een prettig gesprek, tja een gewapend persoon vraagt iets. Daar is weinig prettigs aan. Wat maakt dat de politie het nodig acht, ondanks achterstanden op het gebied van zedenzaken en de opmars van georganiseerde criminaliteit, het als belangrijkste vindt mensen te intimideren die publiceren. Die een mening ventileren. Bij mijn weten hebben we iets als de vrijheid van meningsuiting. Wat zeggen ze tegen de slachtoffers van verkrachting wiens zaken niet behandeld worden door deze prioriteiten? Wat zijn de 21 onderliggende motivatie factoren om deze prioriteiten zo te hebben?

Helaas is het einde niet in zicht. Ruim 400 media organisaties van over de wereld hebben een samenwerking gesloten. Ze gaan niet meer praten over klimaatverandering. Ook niet over de opwarming van de aarde. Ze gaan het hebben over de klimaatcrisis. Dus we gaan van crisis naar crisis. Daarom mijn voorspelling voor u dat ze de lockdown gaan herhalen. Deze keer voor het klimaat.

Dan komen we op de economische gevolgen van bovenstaande. Op enkelingen na die als politiek verbonden ondernemers (hetgeen ik ook ben) miljoenen aan mondkapjes verdiend hebben, heeft iedereen verloren. Ik weet niet wat de schade bij u is. Ik ben aan freelance werk 124,000 euro aan omzet misgelopen. Dat is in de veronderstelling dat, zoals aangegeven, eind januari dat project weer gestart wordt. Geen cent steun van de overheid. Hetgeen te denken geeft. Nee, ik hoef geen liefdadigheid. Ik weet dat er enkelen zijn die het erger hebben. Als u dan toch iets wilt doen, winkel op deze site met coupon Tom voor 30% korting.

Maar het sociale contract is nu duidelijk verbroken. Het geweld in de straten neemt hand over hand toe. De spanningen nemen ook toe. Tel hierbij op dat er door de overheid bezuinigd moet gaan worden. Al dat geld moet ergens vandaan omen. Nederland alleen praten we over ruim 100 miljard. Nederland had net de opgebouwde schuld van de kredietcrisis van 2008 afgelost.

Op het moment voeren we de discussie over het Corona vaccin. Moet u dat nemen? Dat ligt aan u. zoek gekwalificeerd medisch advies. Maar het kan zeker geen kwaad om gezonder te leven. Neem 1 issue en kom met 21 kleine stapjes. Die u dagelijks doet.