Ze hebben zichzelf klem gezet! (Jack Hoogland)

In de eurozone is de rente op staatsobligaties aan het stijgen. Ondanks dat de ECB fors geld aan het printen is.  

Zoals de tweet hieronder aangeeft, zal een verdere stijging grote gevolg hebben voor overheden, huizenkopers/-bezitters én de grote hoeveelheid financieel zwakke bedrijven met hoge schulden.  

Stijgt de rente op staatsobligaties verder, dan heeft de ECB geen andere keuze dan méér geld printen, daarmee staatsobligaties opkopen zodat de rente daarop weer daalt.  

In onderstaande tweet beschrijft Albert Edwards zeer treffend hoe centrale bankiers zichzelf klem hebben gezet.   Centrale bankiers doen alsof ze de keuze hebben om de rente te verhogen en te stoppen met geld printen. Maar ze weten donders goed dat ze die keuze niet hebben. Ze zullen ervoor blijven zorgen dat de rente lager is dan het inflatieniveau. Dus dat de reële rente negatief blijft. Het gevolg daarvan beschreef ik vrijdag ook al in dit artikel.   Institutionele beleggers én spaarders zullen een alternatief zoeken voor obligaties en spaargeld.  

Waardoor de komende jaren een tsunami aan geld richting goud en zilver zal stromen. Met als gevolg dat de goudprijs explodeert.  

Vorige week stuurden we… Klik hier om verder te lezen